KarrierMuhelyTanacsadasKarrier Tanácsadó Iroda

Egyedi stílusú önéletrajz és videó-s motivációs levél

A meghirdetett állásokra köztudottan több 100 pályázat szokott beérkezni. Ezek között ugyan szép számmal akadnak a kiírásnak nem megfelelő jelentkezések is, de bőven akadhatnak versenyképesek is
.
Az egyik legjobb kiugrási lehetőség, ha a pályázók az önéletrajzukat figyelemfelkeltővé, egyedivé alakítják, - ami leginkább képviseli szakmájukat, tapasztalatukat, személyiségüket. Ehhez számtalan variáció - önéletrajz formátumok, betűtípusok és színek, formázások, sablonok – állnak rendelkezésre. Emellett különösen nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő fénykép kiválasztására, az öltözék, beállítás és képkivágás szempontjából.

A hanglejtés, a mimika, egy mosoly sokat elárul az emberről és nagy szerepet játszanak a pályázat kimenetelében – ezért arra buzdítjuk az álláskeresőket, küldjenek előre magukról egy kis ízelítőt, támogassák meg egy rövid videós felvétellel önéletrajzi anyagukat.

Ezért hogy pályázata még „beszédesebb” legyen, javasoljuk, hogy kísérő/motivációs levélként csatolt videófájlban mutatkozzon be.

Egy rövid kommunikációs és stylist (ruha, frizura, hölgyeknél smink) felkészítés után az álláspályázónak nincs más dolga, mint hogy - egy kamerába nézve - bemutatkozzon leendő munkáltatójának és meggyőzze, miért érdemes őt választania?

Egy-egy ilyen bemutatkozó videó körülbelül 2 perces, ez alatt kellő információt lehet leszűrni az adott pályázó személyéről, fellépéséről. A bemutatkozó film nem önéletrajz, csak az állás betöltéséhez fontos információkat, kompetenciákat, motivációt adja át.

Az elkészült felvételt az álláskeresők majd az önéletrajzi anyaguk mellett feltüntetett link segítségével teszik elérhetővé a toborzó szakemberek számára.

A kamera-érzékenyek számára jó hír, hogy nem szereplésről van szó, csupán önmaguk rövid bemutatásáról, ami úgysem megkerülhető a majdani valódi interjú helyzetben.
Az önéletrajz összeállítása, a filmfelvétel és az arra való felkészülés egy ülésben kb.2,5 óra alatt zajlik le.

Szolgáltatás díja: 20.000 Ft (nettó)

Kiknek ajánljuk:

  • annak, aki fontosnak tartja, hogy egy jelentős lökést kapjon pályázata
  • minden olyan szakmában, ahol a karizma, a személyes benyomás hangsúlyos lehet (értékesítés, marketing, kommunikáció)
  • azokban az életpálya szakaszokban, amikor fontos, hogy Önmagunkról meggyőző/ meggyőzőbb képet mutassunk be (pályakezdők, GYES/GYED után, 40 felett)

 

NyílKapcsolatfelvétel, bejelentkezés

Karrier Műhely hírlevél

Aktualitások, karrier tippek, szakmai cikkek, nyílt programok*
Nevem:
Email címem: